Hobsonville Sunderland Precinct Landscape

  • landscape architecture

Willis Bond & Co

Hobsonville, Auckland

2017


Studio Pacific’s design for the precinct is centred around the vision of building a strong, long lasting community at Sunderland A by developing a diverse range of quality homes well connected to public open spaces and integrated into the wider Hobsonville Point development.

A focus on the integration of walkways and laneways creates a neighbourhood made for walking, cycling, driving and sharing, with greater opportunities for neighbours to bump into each other. Well connected pocket parks are dotted throughout the neighbourhood, providing diverse housing typologies and extending outdoor garden spaces beyond private fence lines and increasing the opportunity for neighbourhood connections and interactions. A considered streetscape blends seamlessly with the surrounding neighbourhood. Part of the development also focused on establishing an appropriate setting for a street of retained heritage houses.